Компанията за производство на чипове Nvidia публикува завидни резултати за третото

...
Компанията за производство на чипове Nvidia публикува завидни резултати за третото
Коментари Харесай

Една малка държава донесе 15% от приходите или $2,7 милиарда на Nvidia


Компанията за произвеждане на чипове Nvidia публикува забележителни резултати за третото тримесечие предходната седмица. От там излиза наяве, че забележителна част от приходите на колоса от САЩ идват от една дребна страна.

Около 15% или 2,7 милиарда $ от приходите на Nvidia за третото тримесечие, идват от Сингапур, съгласно документ на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати.

Приходите, идващи от Сингапур, за посочения интервал са нарастнали с 404,1% по отношение на 562 милиона $ доходи, регистрирани през същия интервал преди година. Това изпревари общия растеж на приходите на Nvidia от 205,5% по отношение на миналата година.

В класацията по продажби Сингапур се подрежда след Съединени американски щати (34,77%), Тайван (23,91%) и Китай, в това число Хонконг (22,24%) за третото тримесечие.
 Войни на чипове: Съединени американски щати ще попречат на Nvidia да изнася избрани артикули за Китай
Войни на чипове: Съединени американски щати ще попречат на Nvidia да изнася избрани артикули за Китай

Oграниченията засягат и други производители на чипове. Според анализатори Nvidia ще бъде наранена най-тежко засегнатата

Анализаторът Maybank Securities Джарик Смятам счита, че това се дължи на центровете за данни, защото Сингапур има много центрове за данни и снабдители на облачни услуги, споделя специалистът пред CNBC.

От декларация на SEC излиза наяве и че 80% от продажбите на Nvidia през третото тримесечие идват от сегмента на центровете за данни, до момента в който игрите, професионалната визуализация, автомобилостроенето и други съставляват останалото.

" На доставчиците на облачни услуги се дължи почти половината от приходите ", се споделя в документа на Nvidia.

През януари 2022 година Сингапур анулира мораториума, публикуван през 2019 година, който краткотрайно преустанови освобождаването на земя за потребление на центрове за данни и се опита да понижи растежа на центровете за данни. Впоследствие обаче стартира създаване на нови планове за центрове за данни в Сингапур.

Към януари 2022 година в Сингапур има над 70 работещи центъра за данни. Градът-държава ръководи 60% от общия потенциал на центровете за данни в Югоизточна Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР